domingo, 16 de octubre de 2016

52é Camí de Muntanya a Deltebre

El diumenge 16 d'octubre de 2016, a Deltebre, es va celebrar la 52ena edició del Camí de Muntanya de la Vegueria V de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
Aquest any la Unió Excursionista Lo Passador ha recuperat un tram perdut del GR-99, a Riumar, Deltebre.

El recorregut proposat aquest any va ser una ruta circular que recorria la zona del Garxal i la platja de Riumar, juntament amb un tram del GR-99 vorejant el Riu Ebre i que al finalitzar la martxa tenia uns 10 km i 8m de desnivell acumulat ja que passava per sobre del Muntell de les Verges, aquest essent el punt més alt del Delta del Ebre amb 4m per sobre del nivell del mar.

Es va donar la sortida de la ruta des del Port de Deltebre, en direcció riu amunt pel GR-99. Despés de 1 km la ruta ens va endinsar cap a un terreny més salvatge, per la zona del Niño Perdido, recòrrent una pista on ens introduïa al Passeig Marítim de Riumar, on ens trobavem amb l'avituallament al km 5. Seguidament, la ruta seguia vorejant la platja, per sobre de les passarel·les de fusta, fins arribar a la zona del Garxal. Un cop recorregut aquest tram, la pista ens deixava al GR-99 amb el riu Ebre a la nostra esquerra. Arribant aquí, al tram del GR-99 recuperat per la Unió Excursionista Lo Passador, passant per sobre del Muntell de les Verges i arribant finalment altre cop al Port de Deltebre.

En acabar la caminada, tots els participants van poder disfrutar d'un esmorzar de saltsixa rostida i pa amb tomata, gaudint de les vistes que ens va regalar el Delta.

Finalment es va disfrutar d'un matí assolellat, tot i les fortes plujes que ens va deixar la setmana anterior, que gràcies als més de 90 assistents el 52é Camí de Muntanya a Deltebre va ser tot un exit!









No hay comentarios:

Publicar un comentario