sábado, 1 de octubre de 2016

GARXAL DESERT RACE 2016

El dissabte 30 de Juliol de 2016 i a les 19:00 hores es va celebrar a la Urbanització Riumar de Deltebre la segona edició de la Garxal Desert Race.
L’activitat va ser organitzada per la Unió Excursionista Lo Passador de Deltebre, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Deltebre, i inclosa dins el programa de Festes del Turisme de Riumar.
La sortida i l’arribada de la prova van estar ubicats a la Plaça Europa de Riumar, i es podía fer amb la modalitat de cursa o amb la modalitat de caminada/marxa. El recorregut constava de 10 km per a les dos modalitats, i anava des de la Plaça Europa, seguint el passeig maritim, fins a la zona del Niño Perdido, on al km 2,3 hi havia instal.lat el primer avituallament lìquid per als participants. Després d’aquest punt el recorregut recorria uns camins de la zona del Niño Perdido i la Bassa de L’Arena fins a creuar la T-340 ( carretera principal d’entrada a Riumar) arrivar fins al Port Esportiu de Riumar, on es trobava instal.lat el segon avituallament al km 5,4 ( sòlid i líquid).
Seguidament, es continuava fins les Mares de Deus, el punt més alt del Delta de l’Ebre, on es seguía el GR-99 direcció la desembocadura del Riu Ebre i fins l’emblemàtic mirador del Garxal. Un cop allí, el recorregut seguía pel sender que voreja tota la zona del Garxal direcció la Urbanització Riumar. Just abans d’arrivar al Passeig Maritim, el recorregut feia un gir fins la zona de platja, on s’agafava la una de les passarel.les de fusta que duia als participants un altre cop al Passeig Maritim i ja enfilaven cap a la línea de meta situada a la Plaça Europa.
Les característiques més destacables del recorregut van ser els seus encatadors paissatges i la diversitat de terrenys , ja que es combinaven l’asfalt amb els camins de pedra i la sorra de platja.
A la prova hi van participar un total de 74 corredors de diferentes poblacions de les Terres de l’Ebre, alguns d’altres ciutats catalanes (com Terrassa , Vic i Lleida) i alguns de nacionalitat estrangera.
El guanyador de la prova va ser (per segon any consecutiu) Pau Vila Fabra, de la U.E. Lo Passador de Deltebre, que va recorrer els 10 km amb un temps de 36 min i 21 segons. El segon classificat en categoría masculina va ser Albert Pitart Abellà de Tortosa, amb un temps de 37 min i 18 segons, i seguidament va arrivar el tercer classificat Eloi Pala Ramos de l’Ampolla, amb un temps de 40 min.

En categoría femenina la victoria va ser per la corredora Raquel Cherta Cucala de Deltebre amb un temps de 49 min i 28 segons, seguida de Carla Bonet Masramon de Vic amb un temps de 54 min i 10 segons, i de Noemí Monsó Lamelas de Deltebre amb un temps de 57 min i 18 segons.
Tot i que la prova va comptar amb menys participants que la primera edició del 2015, la valoració global per part de l’organització va ser totalment positiva, per dos motius. El primer, es que s’havien aconseguit millorar algunes mancances respecte a l’any passat : millor recorregut, millor senyalització, millor acondicionament de la sortida/arrivada i millor atenció als corredors a la finalització de la prova (amb un pica-pica, begudes i un servei de massatge completament gratuït).

El segon motiu, es per les repetitives felicitacions per part dels participants per l’atenció rebuda i pel reconeixement que van fer a tots els organitzadors i voluntaris que van fer posible la prova.